<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6256301829731668255\x26blogName\x3dDarwisya+Secret+Story+Life%E2%99%A5\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://darwisyasecretstorylife.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://darwisyasecretstorylife.blogspot.com/\x26vt\x3d-624768490205794410', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Photobucket

DISCLAIMER

No ripping, spamming, blablabla etc etc…. YOUR DISCLAIMER HERE!


PROFILE


Your sweeet profile here



WISHLIST

WHAT YOU WISH FOR


TAGBOARD

width 180px
CBOX



AFFIES

Links
Links
Links
Links
Links
Links
Links
Links
Links


MUSIC

MUSIC CODE HERE width should be 180px;recomened height 105px


PAST

December 2011
January 2012
February 2012
March 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
August 2012
September 2012
November 2012
January 2013
May 2013
June 2013



CREDITS

Designer: Helena
Image: Cyworld
Basecodes: Milkypoop
Cursors: Puremilky


Friday, December 30, 2011 9:49 PM



hye krg ..hari nie hari last 2011.alamakk! byk sgdd kenangan lahh.aku nak tinggal kan thun 6.susahhh.==" ok ok thun depan form 1.
oke,saye nak pegi skolah bersama awak boleh..alololol sweet nye dye.welcome back to school.actually it is a new school right? herhhh don't want lahh.but many friends there hurmm,think positive.yeahh that right.haha.
oke,ini gmba takde kene mengena ngan tajok.blablabla.haha,i already ready to accept your love,OMG! kan bgss die ckp mcm tuhh.owhh terharunye akuu.=="bile lah aku akan dpt saat2 nie? haha kire hari lahh nmpk nye aku =="

Labels:





9:32 PM


hye gues tengs taw sbb krg dha terjah blog aku nak kasi tau..mehh sinii.dekat skiit.ha! aku aku bg tau yg kn perlu ade cinte..hurmm meh la kite bce kat bawah tuhh -------->
Cinta itu seperti art yg indah dan agung,
berbahagialah yg pernah mendapatkannya meskipun tidak abadi

Cinta tidak membuat dunia berputar
Cinta inilah yang membuat perjalanan tersebut berharga

Cinta tidak berupa tatapan satu sama lain,
tetapi memandang ke luar bersama ke arah yang sama.

Bel bukanlah bel sebelum engkau membunyikannya
Lagu bukanlah lagu sebelum engkau menyanyikannya
Cinta di dalam hatimu tidak diletakkan untuk tinggal di sana

Cinta bukanlah cinta sebelum engkau memberikannya
Nafsu adalah emosi
Cinta adalah pilihan
Cara untuk mencintai sesuatu adalah dengan menyadari
Bahwa sesuatu itu mungkin hilang

Cinta adalah kunci induk yang membuka Gerbang kebahagiaan
Kekasih yang bijaksana tidak menghargai hadiah dari kekasihnya
Sebesar cinta dari si pemberi

Jika anda ingin dicinta, mencintalah
dan jadilah orang yang pantas dicinta

Di antara mereka yang saya sukai atau kagumi,
saya tidak dapat menemukan suatu kesamaan
Tetapi di antara mereka yang saya kasihi,
saya dapat menemukannya: mereka semua membuat saya tertawa

Persahabatan sering berakhir dengan cinta
Tetapi cinta kadang berakhir BUKAN dengan persahabatan

Kita harus sedikit menyerupai satu sama lain
untuk mengerti satu sama lain
Tetapi kita harus sedikit berbeda
Untuk mencintai satu sama lain

Cinta yang belum matang berkata:
"Aku cinta kamu karena aku butuh kamu"
Cinta yang sudah matang berkata:
"Aku butuh kamu karena aku cinta kamu"

Cinta memasukkan kesenangan dalam kebersamaan
kesedihan dalam perpisahan harapan pada hari esok kegembiraan di dalam hati

Siapa pun yang mempunyai hati penuh cinta selalu mempunyai sesuatu untuk diberikan
Cinta sejati dimulai ketika tidak sesuatu pun diharapkan sebagai balasan

Segera sesudah kita belajar mencinta
Kita akan belajar untuk hidup

Cinta...
Jika anda memilikinya, anda tidak memerlukan sesuatu pun yang lain
Dan jika anda tidak memilikinya,apa pun yang lain yang anda miliki tidak banyak berarti

Cinta tidak dapat dipaksakan
Cinta tidak dapat dibujuk dan digoda
Cinta muncul dari Surga tanpa topeng dan tanpa dicari

Cobalah bernalar tentang cinta dan engkau pun
akan kehilangan nalarmu

Labels:





6:09 PM



hye guess,kat sini aku nak tulis for my mother / BFF ---->
hey syaza,aku rindu sgddd kat kau. lame aku x dgr suare kau,gelak kau.mmg best kawan ngan kau.kau jenis penyabar n kuat taching.sorry ehh kalau aku ade buad kau sakit aty,tapi siriusly aku mmg rindu gile2 kat kau.aku nak je ulang time kite duduk same2 kat belakang kelas tuhh kan.best sgdd.kite slalu borak2 time blaja ,maen2.aku ske duduk ngan kau.mcm2 cerite kite cerite .aku gelak2 dgr cite kau,saat2 romentik kau ngan idham.time krg gaduhh.aku slalu ade tok kau.tibe2 aku teringat kat kau,menitis air mate aku.mmg lame x dgr suare kau,slalunye aku call kau kan? kau sihat2 je kan kat sane? aku akan doa kan supaye perjalan pulang kau akan selamat ye.kau masok asrama jgn lupe kan INTEAM  n SHANHBHISS  yeah? i love you mom<3 miss you more than you know <3

Labels:





4:52 AM






Hye korang ,hari nie aku sedeh + gembire.mcm mne tuhh? hurmm.tadi time kat skolah aku jumpe kau.tuhan je yg tahu perasaan aku mcm mne time tuh.hurhhhh gembire sgddd aku nmpk muke kau tersenyum, kau nmpknye mmg happy time tuh kan? aku mmg harap2 kau same kelas ngan aku,rupenye tidak~hurmm~ tarappa lahh.

Aku mmg btol2 buad keputusan nak pindah skolah.sbb aku nmpk kau teringat sume kenangan time kat skbb .x jd nak pindah.kau tahu? ape sume barang yg aku kasi kau bukan nak hargai pon kan?alah kau angap oh die bagi ok.mcm tuh ,aku gile happy time nak kasi kau.tapi kau wat selamber je un?aku sikit pon x amik hati.knp ehh? aku tak penah nak buad aku x ske ngan sikap kau.padahal kau slalu buad perkare yg membuad kan aku boleh benci kat kau.tapi usehe tuh sia sia je.kalau x ske jgn tnjukkkan.pendam je ok.tak perlu balas n sakitkan hati aku.

Tapi aku x pernah kecewe ngan kau.sbb kau yg aku tunggu berbulan-bulan kan? hurmm x pe.saba ehh==" mmg aku nie panas baran tapi kesabaran aku tetap ade.org mention kau sbgai detektiv aku.aku happy org ingat.aku jgk happy kau tgk aku, bersyukurnye aku time tuhh.ingat lgi kau kat aku,piki dha lupe.anyway,tengs ye sbb sudi berkawan ngan aku.aku halal kan sume ilmu yg aku penah ajar kau.<3 BFF<3

Labels:





Monday, December 26, 2011 2:23 AM


Hye guess,tengs taw dha explore kejap kat blog aku.sekolah dha nak mule..krg dha buad persedian blom.haha aku x saba nakk skolah #herhhtakskeskolahh#.hehe tahun depan ta tau nak skolah kat mne? mcm mne.baik tayah skolah lg bgss haha.aku nak skolah kalau boleh kat SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BATANG BENAR.hah kan best tuhh. aku kalau x dpt asrama aku skolah je at SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BANDAR SERI PUTRA.Hehe.kalau x buat pertukaran cepat..aku terpakse lah menumpang kejap kat skolah SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TAMAN SEMARAK.aku kalau boleh tanak jauh dari students 6 CERDAS.Tapi yg budak2 5A tuh masok asrama..congretts tau.jgn lupe kiteorg sume kalau ade kawan baru. Di sini ade permintaan dari aku untokk NUR HUMAIRA #MAMAI# . skolah lahh ngan aku..! kalau x dpt asrama.kau mmg btol2 kawan baek aku.kau lah tempat aku nak buli kau jgk tempat aku nak mengejek,haha kesian kau.die nie nak buad persiapan skolahh pon lambat..adik2 die dah die je yg blom..haha kaalu stok habis x skolah lahh kau tahun depan.

Aku nak mintak maaf kat org tuhh sbb aku x skolah  same ngan kaw.ehhh==".jgn taching ,jgn ngajok.dont worry lahh ,kalau aku x dpt jumpe kau tiap2 hari aku kan slalu dekat dgn kau,aku kan slalu ade dlm hati kau.so kalau kau  ingat aku lgsg pon aku tetap ade di mane2 kalau aku masih hidop.nnt kau akn cari laen punye.x yah cari aku ehh =,= tarappa lahh.hehe <3 miss you so much.

TENGS TAW KRG SBB BACE BENDE ALAH KAT ATAS TUH SORRY KALAU BUAD KRG RASE X SELESE RASE MENYAMPAH..AND I MISS YOU ALL SO MUCH..<3 MUAHHH <3

Labels:





Friday, December 23, 2011 9:55 PM


 HEY GUESS! 




Nak tau x..?? aku rindu ramai org tapii die ------> nak jgkkk kan? tapi die x rindu kite. :( hurmm nak taching.tapii kann? die kann nak suruhh org rindu die tau..tapi die bukan nak rindu..benci lahh x)eeewwww geli nye aku ngan ayt2 gedikk tuhh.haha
#rekaansematemate#


Nmpkkk x??? gmba kat atas tuhh tulis ape.."I MISS YU MORE THAN WORDS CAN SAY X) .HAHA , you hurt me no more mo nextt time..haha ok mengarutt kejapp.the word miss is my favorite word tauu ,haha eje pon salahh.so shaddd.:'(   nie nak bg tau semua.nak tau x?? ---------><--------- oke2 haha org disini niehh merindui orgg die sana? nak tau sape.kamu lah ye kamuu,yg tgh bce sambil berkerut dan bertanye-tanye sape tuhh,hah! dha tahu..hurmmm kite x simpan rahsia kan?? jujur niehhh.haha Ni lahh orgg yg terkene dgn rindu akuu..hah! amikk kaw.

Ramai x? we cuyy ramai lahh.ngakk nmpk apa.kalian lahh teman terbaekk aku tau ngakk? aduhh ini bahasa indon lahh sayangg.

Nie team dances saye..sume cerie2 je buad persembahan..mmg mcm kanak2 ribena.hah ape2 ponn kite orgg buad sehabis upaye lahh comentt lahh skit syokk x tgk kite org punye showw..hhaa #bajetartisje#

heyy! cun x awek2 nieh? haha #perasanje# .group nieh aku tgk dha tunggang langgang dha..haiyoo aku je yg slalu dgr berite last2.tapii krg dha kene tembakkk dgn peluru rindu aku..kepada ainin n lily miss you sory x dpt jumpe saat last krg ade kat nilai :(

My lovely mother..! miss you so muchh lahhh.untung tauu kiteorgg dpt tice BI sebaekk ni..hah! krg ade? krg x de..tice nie x penahh marah justt tegur je tauu.untung tak.? mesti lahhh untung.tengs taw tice sbb ajar saye BI sampai sape dpt B.oke  lahh tu kenn? dari dpt C.tape2 usehe tangge kejayaan ken?insyallah i will try my best..:D

Labels:





3:14 AM


ASALAMUAIKUM GUESS <3



Lagu nie aku tujukan khas buat _ _ _ _ _.<3 sayang kaw.aku  tahu aku dha byk mengecewe kan kau kan? soryy tau.kau mmg jujur.aku mmg pikir kaw maen2 lahh.tapi kaw dha lepas sume ujian yg aku buad tok kaw tanpe kaw sedar.cinte x semestinye kekal kan? kalau x de jodoh tak boleh di pakse.ye mmg aku x beri 100% cinte tok kaw. tapi mesti kaw fhm.ape2 pon kaw mesti fhm.aku tak tahu knp kaw tak marah aku.haishh x adil lahh asyik aku je yg taching..camonn lahhh.aku dha buad plg terbaikk tok kaw.aku dha tunjukkan sikap aku..ni lah diri aku perangai aku.kaw kene terime.aku x kan menyerah kalau kau x menyerah yea? selalu je tanak kongsi masaalah nagn aku.nk jgk ngan kawn2 yg laen..terus terang je lahh.takde aku nak mkn dehh.kalau aku ckp jgn curang  kau ckp insyallah.panas hati aku kaw tau.itu name nye  kaw nak buad lah.laen kali jgn buat okey! ok misss you bye<3

Labels:





Wednesday, December 21, 2011 5:20 AM


HYE GUESS.ASSALAMUALAIKUM <3


surat nie saye tulis ikhlas tuk awak.

Awak,semakin hari semakin aku rase kau akan jauh dari aku,aku tahu aku takkan dpt ketulusan cinte kawaku sedar bahawa aku tahu aku x mcm
 nabilah ,yang sealu kelihatan cantik pada pandangan kaw.saling menyayangi .Aku tahu kaw ske kat die lme dha.kaw penah bg tau aku psl tuhh.aku tetap redha bahawa aku x layak dpt laki mcm kaw..cinte x leh pakse kan?kaw tahu aku ske kat kaw .aku ske kaw bukan sbb fizikal,kaw adalah lelaki yg mempunyai ketulusan hati yg sgd dlm.sapelah aku tok kaw un?engakaw yg bole mengembirekan hati aku time keputusan upsr ary tuh.aku akan tetap berada di samping kaw selagi hayat aku masih ade.salam terakhir aku tok kaw jike aku dha takdepegi meninggal kan kaw buad selamenye.hanye surat ni shj yg ade didalam hati aku buad selamenye.

hahah nie permintaan org yer..not me >-<

Labels:





Tuesday, December 20, 2011 6:49 AM


alololo sweet nye kawan baek aku neihh jeles taw..pakwe nye romentik saggd makwe nye malu2 taik ayam.haha SYAZA nieh cantik pandai,cute n badan nye sgdd langsing..she is my mother..kaw mak yg terbaek lah.slalu caring.krg mmg pasangan bahagia.kekal taw janji ehh.sayang korang selamenye <3
hey2! awekk comell.lame x dgr kaw maen gendang..riduu time nasyidd slalu gosip2 hehe ingat x..FATIHAH  nie pandai,periang,garang n tegas.hehe sayang kaw selamenye <3 
hah! nie die ZAHAZIRA  yg  kuat tersengihhh..aha.org nye mmg simple , baik,pandai n agak penakot same mcm aku.herhh.ahah 2 x 5 je .sayang kaw selamenya <3
here we come the cutest friend ever.Dari kanan  tuhh .kenal x hurmm .owhh saye ingat,SYAZWA kan yg cun2 comel2 tuhh.org yg slalu cantik dan bergaye.baek dan pandai jage hati org.tepi syazwa tuh FARISYA  mmg cantik kalau amik gmba mcm mne pon.lawak die mmg semua org gelak.kalau marah tuhh tak nmpk marah comel je.baek ,pandai, n peramah.hoiii2 kenal x awek cun sebelah mamat tuh dari kiri.hah! nmpk kan? die tuhh pemalu sunggguh org nye..nk buad sesuatu pon malu2 taik kucing.HAZWANI mmg cantik,cun,comel n adab die mmg bgss. best lha kawan ngan krg sume..sayang krg selamenye. <3
sedehh lha tgk gmba awek2 ne..4 tahun x jumpe miss sgddd2.terutame sekali yg kecik molek tuh..aduhh nak lawan susah kalau melalui FB .haishh .oke2 yg kiri sekali tuh nme die ANIS ,cantik ,garang,n comel gelegat die. die mmg pandai hushh susah mau tandingi lahh..tinggi n baik.sebelah die tuhh ALIA  hushh rindu kaw gile2 senasib same mcm aku kecik molek je org nye ..comel,pandai anddd nakal sgdd ceihh tipu jerpp.slalu justi2 ngan org..haha.sebeleh alia, AIRIN cantik sgddd jeles taw org disini..==" dulu rapat sgdd2 ngan die.die cantik sgdd time amik gmba ke x ke.baik pandai peramah garang ~~>-< hehe sebela airin, SHUHAILA org nye cantik dri aku,comel n dha berpunye hurmm oke2 tanak cite.pandai n dulu rapat sgdd kecantikkan kaw kini mernyerlah taw..pandai,baik n peramah org nye, yg akhir sekali tuhhh hurm tataw.haha sory ==" best kawan ngan krg walalupon 2 tahun je. sayang korang selamenye <3

hurmm kenal x mamat comel nie? hehe HAZWAN nie garang , pelawak sggdd,baek, sporting  n comel ..Die akan memahami org kalau org faham die.die kalau buad lawak mmg lawak.kalau marah tuhh kene sirius .ushh takot..ceihh x delahh.satu je kene kuat bersabar ehh -.- sayang kaw selamenye <3 

niehh lagi sorang mat jambu nie..pelawak , pandai,comel kan? haha perasan je.die tak pukul perempuan baek n sporting.die slalu join ngan perempuan sbb tuh SAFUL  digelar mat jambu..slalu jadi pengubat hati org kalau org tuh bersedehh.die tak ske tgk org nangis.kadaang2 menyakitkan hati..kadang2 memerlukan jgkk.papepon best kawan nagn kaw.sayang kaw selamenye<3

 kiri tuhh ATAN  yg slalu buad lawak tapi x lawak.hehe hensem lha jgk..ceih.baek lha jgkk.alim niehh pandai n slalu bant orgg..y kanan plk MUS'AB yg dikatekan sebagai ambulans harian kami sume . time di perlukan mesti die ade.selalu bg semangat kalau org sedeeh..baek,pandai hensem org nye.pakar dlm IT.slalu sggd tlg org..tengs yeah.sayang korang selamenye <3

Yg kanan tuhh mamat hensem.,,kepunyaan tut tut.hehe IDHAM comel kalau senyum.slalu berkongsi cerite and masaalah ngan die.suke time die tgh happy dgn awek tersayang nye.semoge kaw happy taw jgn feeling sad2 again.yg tgh2 tuhh comel kan senyuman die.IKAMAL pelawakk sggdd..slalu buad org ketawe.pandai,comel gelagat die.best dpt kawan mcm korang.sayang korang selamenye <3

tgk sini dulu sebelom outt ke nak gi tandas ke ape ke.mesti kenal org yg pakai bju sukan tuh kan?garang n panas baran.slalu berlawyer buruk -,- hishh suke menyakitkan hati tapi kadang2 baik n tlg org.x rapat cume ske cari masaalah ngan AKIEL .sayang kaw selamenye <3

Labels:





4:22 AM


HYE guest. Assalamualaikum :D


Dari aku pening2 kepale pikirkan ape nak buad baek aku buad terus keputusan muktamad kan? tapi keputusan muktamad tuh bole buad die happy. ohh x kann punyeeee.naik pitamm aku memikirkannye..huh ==" Perluke aku dlm hidup kaw.nnt aku jd RUBISHH  kaw jgk kenn? yela..aku harap ape yg kaw ckp kaw buad. jgn sekadar omong kosong je yea sayang.hahah herhhh muntah cepatt!!! #wellkkkkkkk# selesai... buang dlm LONGKANG taw jgn simpan2 . HAHA jgn terase gurau jerppp. haishhh itu pon na marah. Ape , kaw tak marah?  owhh bgs lahhh. tapi para pemaca yg disayangi sekalian..sape rase MHBT lagi sesuai or MHBA ??? ape krg pilihh *tut*tut*tut* herhh talian putus sorry . ok tape2 aku akn terime pilihan krg  ..tulis je kat wall FB aku okey :D

\\\\\\ BLABLABLABLABLA\\\\\\\

Nothing to say justt pray to allah..what are you talking about?? haha tukar tpoik plakk..hurmm tape2 tunnggu je tinggal 2 minggu je tok jalani sume nie dgn tenang yea. =="

OK AKU TAHU AKU MERAPU MERABAN KAT ATAS TUHH SORANG2.TAPI KALAU KRG BACE TAKDE LAH AKU MERAPU SORANG..HEHE :)

Tengs yea sbb bgi advise ~~~ yeke? haha thank you very muck sbb sudi bce bye2. tut*tut*tut*

Labels:





Monday, December 19, 2011 7:22 AM


 krgg..tgk sini awek cunn . cun kan? NURSYAZWANI  mesti lahh.die ni periang org  nye.                       kalau sedehh semua org na pujuk ,spicial kan? haha mmg pn .sayang kaw selamenye.=,= 
                                       
 Nie bestie aku plg rapat..plg manje..hushhh cantik sgdd..NUR FARAHANIS periang n suke gelak mcm hantu~~ hehe gurau jerp.die kalau senyum mesti manis. sayang kaw selamenye.-.-                                
nie team aku SHANHBHISS .sume cantik,pandai n periang. sume berani n mampu mengharungi cabaran bersama dan bersukaria bersama. sayang korang selamenye <3
 
terjah fb die ..sume gmba die comel2..kawan baek yg mmg baek haha.cantik , cute ,pandai n periang org nye. BATRISYIA selalu nak tlg aku kalau ade masaalha tak kire lah kecik ke besar.hurmm. jase kaw takk dpt aku nak bls.tengs for everythings ye sayang. sayang kaw selamenye <3

Nie group INTEAM yg baek pandai ,suke bergaul,cantik dan dipuji amai org taw..krg kenal? mesti lha kene kenal..best kawan ngan dieorg. selalu menghadapi cabaran same2 suke2 same2.gadoh same2 ,,ehh2 --' bkn2...tapi dieorg ialah wonder pets yg slalu membantu org kalau ade org dlm kesusahan. sayang krg selamenye <3

nie kawan aku yg plggggggg aku sayang skali. die lah ambulans aku ,die lah  segelenye bg aku. die cantik,cute anddddd pandai! NUR HUMAIRA nie lembut n style die simple je. org nye suke- suki.pemalu lha konon nye =,=. dha maju niehh. sayang kaw selamenye sayang <3


Labels:





Friday, December 16, 2011 6:28 AM


apa yang harus aku lakukan
untuk membuat kau mencintaiku
segala upaya tlah kulakukan untukmu

apa yang harus aku temukan
untuk membuat kau menyayangiku
inilah aku yang memilih kau untukku

karna aku mencintaimu
dan hatiku hanya untukmu
tak akan menyerah
dan takkan berhenti mencintaimu

ku berjuang dalam hidupku
untuk selalu memilikimu
seumur hidupku, setulus hatiku
hanya untukmu


congrets lha ye kpd sape2 yg dpt tekel kawan2 aku.hurm


Labels:





6:11 AM




heyy krg,tengs taw dha singgah kat blog aku nieh.aku mengalu-alu kan krg tok follow.yg dha follow tengs yea.yg blom me cpt2 follow.aku nak ckp aku nie og nye kecik molek.taon depan aku form 1.so nmpk mcm kanak2 ribena.haha.aku nak ucap kan ribuan terima kasih kan kawan comel aku nie Nur Syazwani <3 sayang kaw kawan ^-^

Labels:





Wednesday, December 14, 2011 10:54 PM


heyy korang . 
thanks sbb visit blog niyh :::) 
sayang korang .. 
blog niyh baru jea edit . oke ta ?
kalau ta oke diam ea .
kalau oke , ape lagi . tekan lha button
follow :)